Na tomto blogu vám postupně představíme naše vyzkoušené poctivé recepty zgruntu. Ne, nejedná se o překlep v názvu, jde skutečně o poctivé recepty zgruntu (příslovce), tj. o recepty naprosto poctivé.

Většina těchto receptů pochází z ručně psané kuchařky po babičce manžela, která se za 1. republiky vyučila kuchařkou a cukrářkou v lázeňském hotelu U Šramotů v Poděbradech. Zde také řadu let po vyučení pracovala a získávala cenné zkušenosti.  Před svatbou s dědečkem vařila ještě dva roky v Lázních Bohdaneč.

Neděste se, nechci vám zde vyčerpávajícím způsobem popisovat pracovní kariéru naší babičky. Chci tím dát jen zřetelně najevo, že babička nevařila v žádných vesnických hospodách, ale naopak na místech, kde jste mohli za 1. republiky očekávat to nejlepší kulinářské umění.

Pěknou řádku receptů jsme již  vyzkoušeli a ještě větší množství máme na vyzkoušení stále před sebou. Ty nejlepší nebo nejzajímavější kousky vám na stránkách našeho blogu v rubrice Recepty postupně představíme, pokud možno i s fotodokumentací. Základem úspěchu je u většiny receptů určitá jednoduchost na jedné straně, ale vysoká kvalita a čerstvost použitých ingrediencí na straně druhé.

Tak vzhůru do toho, ať se dílo podaří…

Sdílet: